חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מסעדות שף מומלצות בפריז

מחפשים המלצה למסעדת שף טובה בפריז? אספנו לכם רשימה של המסעדות הכי נחשבות ומדוברות כיום בפריז. לגזור ולשמור.

L'Ami Jean

L'Ami Jean, בניהולו של השף סטפאן ז'גו, היא אחת מהמסעדות המובילות בתנועת הביסטרונומיה בפריז. האווירה במסעדה שמחה וחיה, והאוכל מוגש במנות גדולות ומשביעות. למרות הסגנון הלא פורמלי, המנות מוכנות בטכניקה מעולה ומוגשות בהגשה מרשימה כמו במסעדות יוקרה, אך במחירים נגישים יותר.

התפריט משתנה תכופות, אך כולל מנות כמו מרק פרמזן עם כרוב ופתיתי בוניטו, יונה צלויה עם טימין ושום, בטן חזיר עם עדשים, ופודינג אורז – קינוח הדגל של השף. האוכל מפתיע ומעניין הרבה יותר ממה שניתן לצפות מהמראה הפשוט של המקום. זוהי מסעדה שאליה חוזרים שוב ושוב.

Bouche

Bouche היא בר יין טבעי עם מנות קטנות, הממוקם בגבול הרובע ה-11 וה-20 בפריז. המסעדה בולטת בעיצוב הפנים הברוטליסטי שלה, עם קירות אבן חשופים, חלונות גדולים וריהוט וינטג' – סגנון שיותר אופייני לברלין מאשר לפריז. התפריט משתנה כל שבועיים ומציע מנות עונתיות יצירתיות.

המנות עשויות לכלול דג סקייט מאודה במרק תאילנדי עם ליים, שום ופלפל צ'ילי, אוקונומיאקי תמנון עם לארדו, ריזוטו שיפון וסלק עם קרם שמיר, או טרטר עגל עם צ'יפס ארטישוק ירושלמי וטרגון. ארוחת הצהריים של יום ראשון היא אחת ההזמנות המבוקשות ביותר בפריז, עם תפריט מקוצר ותוספות ברנץ' כמו ביצה מטוגנת עם נקניק מעושן על לחמנייה אנגלית.

Le Chardenoux

Le Chardenoux, ממוקמת בפינה אופנתית של הרובע ה-11 בפריז, מושכת תושבים מקומיים אמידים לחוויית אוכל בלתי נשכחת. השף המפורסם סיריל ליניאק לקח את המושכות ב-2014 והפך את המסעדה מממוקדת פירות ים לחוויה קולינרית מגוונת. הבר עצמו כל כך מזמין שאפשר לבוא רק לקוקטייל.

התפריט כולל מנות כמו פוקה, סושי פריך, עוף בתיבול סאטיי והמבורגר מעולה. המנות הבולטות הן גרטן מולים וסלט סרטנים עם אבוקדו. אסור לוותר על הקינוח, שכן ליניאק ידוע בקינוחיו. הבאבא או רום שלו נחשב לטוב ביותר בפריז, אך הוא גם יודע לשמור על פשטות עם קערת תותים טבעיים מתוקים עם פירורי מרנג וקרם וניל.

Tekés

Tekés היא אחת המסעדות הייחודיות ביותר בפריז והיא משלנו – של השף אסף גרניט וצוותו. הכניסה אליה אפשרית הן מהרחוב והן דרך החצר השלווה של מועדון הכושר היוקרתי Klay. הייחוד העיקרי של המסעדה הוא התפריט הצמחוני לחלוטין, המציע מנות עשירות בטעמים וצבעים.

רוב המנות מבושלות על פחמים ואפר, בהשראת הבישול המסורתי בירושלים. בין המנות תמצאו לחם חלה עשיר בשמן זית, מזטים קרים וחמים כמו קישואים צלויים עם לבנה וקינמון, ו"כבד עוף" צמחוני העשוי מבצלים מקורמלים ופטריות. כל המנות מיועדות לשיתוף והמנות נדיבות. המסעדה מהווה חגיגה של אוכל והיכרות מצוינת עם הבישול הצמחוני גם עבור חובבי הבשר המושבעים.

La Coupole

La Coupole היא מונומנט חי למורשת האר דקו של פריז, ועדה לרשימה ארוכה של ידוענים פריזאים. פטי סמית' ניגנה בגיטרה על המרפסת, הנרי מילר הגיע לארוחת בוקר, וג'יין בירקין נהגה לסעוד כאן, כמו גם מארק שאגאל, אנרי מאטיס וג'יימס ג'ויס.

התפריט כולל מאכלים טיפוסיים של בראסרי צרפתית, עם דגש מיוחד על מאכלי ים. מומלץ להזמין צלחת פירות ים, שהיא טעימה כמו שהיא פוטוגנית, ולצדה מנה צדדית של חלזונות בחמאה, שום ופטרוזיליה. אל תשכחו לנגב את כל הרוטב עם הבאגט החם. המסעדה מציעה חוויה קולינרית המשלבת היסטוריה, אווירה ייחודית וטעמים מסורתיים.

Mokonuts

Mokonuts היא יצירה ייחודית של הזוג עומר ומוקו. עומר, האחראי על המנות המלוחות, התחיל את דרכו במסעדת דניאל בניו יורק, בעוד מוקו, עורכת דין לשעבר, חלמה להכין מקרונים בלדורה. יחד הם יצרו מקום שהוא כולו שלהם.

למרות שהם מגישים רק ארוחות צהריים, הם לא מציעים תפריט קבוע. אך כבר מהביס הראשון – בין אם זה הלבנה המפורסמת שלהם עם זעתר, העוגיות בטעמים מוזרים של מוקו, או המנה היומית של עומר – אתם מרגישים שאתם מקבלים עסקה טובה. התפריט משתנה מדי יום, אך המנות בהשפעה מזרח תיכונית עשויות לכלול דג עם ארטישוק ותפוחי אדמה מעוכים או עוף עסיסי עם ירקות טריים. הכל מוגש על כלי קרמיקה גולמיים.

מסעדות שף מומלצות בפריז

כל מה שאפשר לעשות בפריז: